Confruntari au opus miercuri seara manifestanti si politisti la Niteroi, la Golful Rio, in pofida faptului ca autoritatile au anuntat cu putin timp inaintea producerii acestor violente, o scadere a tarifului la transporturile in comun.

Cresterea acestor tarife a aprins, in urma cu zece zile, scanteia frondei care cuprinde Brazilia, in plina Cupa a Confederatiilor de fotbal, in perioada 15-30 iunie.

Politisti de elita, purtand scut, au tras cu gaze lacrimogene asupra unui grup de manifestanti care incercau sa blocheze un pod de aproximativ 15 kilometri ce asigura legatura intre Rio de Janeiro si Niteroi, a constatat un fotograf AFP.

Manifestanti au rasturnat un autobuz, au vandalizat vitrine ale unor agentii bancare, dupa care au ridicat baricade din lemn, carora le-au dat foc cu scopul de a mentine politia la distanta, potrivit fotografului, scrie MEDIAFAX.

La manifestatie au participat peste 7.000 de persoane, potrivit politiei, majoritatea reuniti pasnic in fata primariei. Insa un grup de 200-300 de protestatari s-a deplasat pana la statia de feribot, comitand aceste violente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.