Liderul nord-coreean Kim Jong-un a oferit mai multor oficiali de renag inalt din cadrul regimului comunist exemplare din "Mein Kampf", un pamflet scris de Adolf Hitler, incurajandu-i sa se inspire din carte, a anuntat marti un site de stiri al unor transfugi nord-coreeni.

Kim Jong-un a distribuit traduceri ale "Mein Kampf" (Lupta mea) cu ocazia aniversarii sale, in ianuarie, potrivit New Focus International.

Articolul, care are la baza marturii sub protectia anonimatului ale unui oficial nord-coreean aflat in post in China, a fost reluat de marile ziare sud-coreene miercuri.

"Subliniind ca Hitler a reusit sa reconstruiasca Germania imediat dupa infrangerea in Primul Razboi Mondial, Kim Jong-un a dat ordin ca al Treilea Reich sa fie studiat cu atentie si a cerut sa fie trase invataminte de ordin practic", potrivit sursei citate de site. Kim Jong-un a relevat rolul sportului in unificarea poporului german in jurul proiectului nazist si ii incurajeaza pe nord-coreeni sa faca exercitii fizice, scrie MEDIAFAX.

Redactata de catre Adolf Hitler in timpul unei detentii, in 1924, in urma unei tentative de puci, cartea "Mein Kampf" contine elemente autobiografice si ideologia nazismului. Incepand din 1936, cartea a devenit cadoul pentru casatorie oferit de stat cuplurilor germane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.