Manifestanti si politisti s-au confruntat luni seara in fata Adunarii legislative, la Rio, in centrul orasului, la finalul unei manifestatii impotriva cresterii tarifelor transportului in comun si a costurilor cu Mondialul din 2014.

Un grup de manifestanti a tras cu artificii in politisti si a incendiat pubele, iar aproximativ 80 de politisti, care s-au retras in cladire, raspundeau cu gaze lacrimogene si gloante de cauciuc. Au fost efectuate, de asemenea, focuri de avertisment cu gloante reale in plan vertical.

Cinci politisti au fost raniti de catre manifestanti, potrivit unui comunicat oficial al Politiei Militare (PM, insarcinata cu mentinerea ordinii publice in Brazilia) difuzat la ora locala 21.30 (marti, 3.30,ora Romaniei). PM a precizat ca a mobilizat 150 de politisti pentru a asigura securitatea evenimentului, scrie MEDIAFAX.

"Ieri, in fata stadionului Maracana, am vazut manifestanti raniti, insa astazi (luni) am vazut politisti raniti", a declarat o studenta, Julia Vieira, in varsta de 19 ani, citata de site-ul G1 Globo.

"Vreau schimbari in politica. Aceste persoane nu ma reprezinta", a subliniat ea.

Aproximativ 100.000 de persoane, majoritatea tineri, potrivit datelor PM, au manifestat la Rio timp de mai multe ore, in mod pasnic, dar un grup de manifestanti, cu fata acoperita cu tricouri, a incendiat pubele in fata Adunarii legislative, la finalul defilarii, si a dansat in jurul flacarilor.

Ulterior, in noaptea de luni spre marti, au avut loc adevarate scene de gherila urbana, fiind incendiate masini si existand riscul unor explozii.

Peste 200.000 de brazilieni au manifestat, luni, la Sao Paulo si in alte orase importante din tara, in semn de protest fata de cresterea tarifelor la transportul in comun si costul Campionatului Mondial de Fotbal din 2014, in plina desfasurare a Cupei Confederatiilor de fotbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.