Criza din Siria va domina prima zi a summitului G8 din Irlanda de Nord, fiind programata o intrevedere delicata intre presedintii Barack Obama si Vladimir Putin.

Washingtonul si Moscova, care intentioneaza sa organizeze o conferinta de pace pe tema Siriei, au intensificat tonul in ultimele zile. In contextul in care statele occidentale vor sa le ofere arme insurgentilor sirieni, Vladimir Putin a avut o atitudine foarte ofensiva.

"Cred ca toata lumea va fi de acord cu faptul ca nu trebuie sustinuti oameni care nu doar ca isi omoara inamicii, ci si le mananca organele in fata camerelor de luat vederi", a spus Putin, referindu-se la o inregistrare video in care un insurgent sirian eviscera un militar.

"Rusia nu incalca nicio norma; le cerem partenerilor nostri sa procedeze in acelasi fel", a insistat Putin, a carui tara alimenteaza cu armament regimul Bashar al-Assad si isi rezerva posibilitatea de a-i oferi rachete S-300, scrie MEDIAFAX.

La randul sau, Casa Alba a acuzat regimul sirian ca a depasit "o linie rosie" utilizand arme chimice.

Vladimir Putin va avea o intrevedere bilaterala si cu presedintele Frantei, François Hollande, inainte de inceperea summitului G8 din Lough Erne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.