Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa se deplaseze pe teritoriul Turciei cu privire la continuarea protestelor.

Fortele de ordine au desfasurat o ampla actiune de evacuare a taberei protestatarilor din parcul Gezi, utilizand tunuri cu apa si gaze lacrimogene.

Toate arterele de circulatie spre piata Taksim si centrul orasului au fost blocate, fortele de ordine respingand grupurile de manifestanti, care incercau sa ocupe piata. Autostrada E-5 si soseaua D-100 au fost temporar blocate, pe mai multe portiuni, de marsul manifestantilor si de baricadele politiei.

Pe partea asiatica, un grup mare de protestatari a incercat sa traverseze podul Bosfor, indreptandu-se spre centrul orasului. Politia a intervenit, cu sprijinul jandarmeriei, blocand accesul pe pod.

Au avut loc ciocniri in mai multe zone ale Istanbulului (Medcidyekoy, Bakirkoy, Gazi, Elmadag). In prezent, atat in piata Taksim cat si in zonele adiacente, se inregistreaza ciocniri sporadice.

Exista restrictii de circulatie in mai multe zone din centrul orasului, unde, dupa amiaza, va avea loc un miting de sprijinire a guvernului. Fortele de ordine supravegheaza arterele de acces in piata Taksim si alte zone.

In cursul noptii trecute, au avut loc manifestatii de solidaritate la Ankara, Izmir Adana, Mersin, Eskisehir si alte orase din Turcia.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa manifeste prudenta sporita si sa evite zonele centrale ale oraselor Ankara, Izmir si Istanbul, precum si sa se informeze cu privire la starea de securitate, inainte de a se deplasa pe teritoriul acestei tari. De asemenea, este recomandata evitarea implicarii in orice tip de manifestatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.