Casa Alba a respins, vineri, ideea de a impune imediat o zona de interdictie aeriana in Siria pentru a ajuta rebelii impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad, pe care l-a acuzat pentru prima data ca a recurs la stocul de arme chimice.

Presedintele american Barack Obama i-a consultat pe partenerii sai europeni din cadrul G8 inaintea summitului acestui grup prevazut sa aiba loc la inceputul saptamanii viitoare in Irlanda de Nord, unde Siria ar urma sa detina un loc important pe agenda. Inca de luni, Obama a avut o intrevedere cu omologul sau rus Vladimir Putin, scrie MEDIAFAX.

Presa americana a afirmat ca Pentagonul a propus administratiei Obama sa puna in aplicare o zona de interdictie aeriana limitata, in special pentru a proteja taberele de antrenament ale combatantilor opozitiei din Siria.

Impunerea unei astfel de zone a fost una dintre masurile decise in cadrul angajamentului Statelor Unite si aliatilor lor in operatiunile militare impotriva regimului lui Muammar Kadhafi in Libia, in 2011, dar un colaborator apropiat al presedintelui american Barack Obama a asigurat ca reproducerea acestei scheme in Siria ar fi mai complicata.

"Este extraordinar de dificil, periculos si costisitor in Siria", a declarat consilierul adjunct pentru securitate nationala al lui Obama, Ben Rhodes, in cadrul unei intalniri cu presa, vineri la pranz, la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.