Statele Unite au acceptat vineri sa ii informeze pe europeni despre programul de spionare a comunicatiilor si sa colaboreze la crearea unor garantii privind protectia cetatenilor europeni, a anuntat comisarul european insarcinat cu Afaceri Interne Cecilia Malmström.

"Am convenit impreuna cu Statele Unite sa cream un grup transatlantic de exterti pentru a schimba informatii si a studia garantii", a anuntat ea intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

Malmström si colega sa Viviane Reding (Justitie) au obtinut acest acord din partea secretarului american al Justitiei Eric Holder, in cursul unei intalniri organizate la Dublin de catre presedintia irlandeza a UE, scrie MEDIAFAX.

Americanii au oferit elemente atat despre functionarea PRISM, cat si despre profilul juridic al programului, a precizat o sursa europeana.

Comisia Europeana (CE) a adresat autoritatilor americane o scrisoare, la inceputul saptamanii, in care exprima "ingrijorari grave" cu privire la respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor Uniunii Europene (UE) si cere explicatii privind scopul si amploarea programului.

PRISM vizeaza doar cetateni americani sau in principal cetateni straini? Care este amploarea sa? Se limiteaza la cazuri individuale? Bruxelles-ul asteapta "raspunsuri rapide si concrete" la toate intrebarile despre acest program ce permite serviciilor americane de informatii sa supravegheze date care circula pe serverele unor giganti in domeniul informatic ca Google sau Facebook, a scris Reding.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.