Grupul de radio si televiziune britanic BBC a acuzat joi regimul iranian ca recurge "la intimidari la un nivel fara precedent" impotriva familiilor angajatilor sai, relateaza AFP.

Potrivit grupului, autoritatile au avertizat familiile a 15 angajati din Londra ai serviciului BBC in limba persana, transmitandu-le ca isi risca vietile.

"In ultimele 15 zile, membrii unui numar de 15 familii au fost interogati de Ministerul iranian de Informatii, la Teheran si in alte orase din tara", a declarat Liliane Landor, de la BBC World Service, citata intr-un comunicat, transmite MEDIAFAX.

"Hartuirea a inclus amenintari cu pierderea locului de munca sau concedierea unor membri ai familiilor lor si avertismente privind imposibilitatea de a pleca in strainatate", potrivit sursei.

"Pentru prima data, viata unor angajati ai televiziunii BBC in limba persana, care traiesc in Marea Britanie, a fost amenintata", a declarat Landor.

Aproximativ 50,5 milioane de persoane sunt inscrise pe listele electorale pentru a vota vineri la alegerile prezidentiale din Iran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.