Cateva mii de persoane incepeau sa se adune miercuri, la indemnul opozitiei, pentru a cere eliberarea persoanelor detinute dupa o manifestatie organizata in momentul revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin, in urma cu un an.

Peste 5.000 de manifestanti de toate varstele s-au reunit deja, pana la pranz, in Piata Kaluga, in centrul Moscovei, pentru a participa la o manifestatie numita "Marsul pentru libertatea voastra si a noastra", potrivit unei estimari facute de AFP.

Organizatorii spera sa adune pana la 30.000 de persoane.

Participantii, din diverse curente politice, flutura afise cu diverse sloganuri, si anume "Libertate detinutilor din 6 mai", "Putin, rusinea Rusiei" sau "Jos autocratia prezidentiala".

Opozantul numarul unu al presedintelui rus, Aleksei Navalnii, judecat pentru deturnare de fonduri, este prezent la manifestatie, alaturi de oficiali ai miscarilor liberale Solidarnost si Parnas, Ilia Iasin si Mihail Kasianov, scrie MEDIAFAX.

Manifestantii trebuie sa defileze pana la Piata Bolotnaia, in fata Kremlinului, unde, pe 6 mai 2012, o manifestatie impotriva investirii lui Vladimir Putin la Kremlin, a doua zi, pentru un al treilea mandat prezidential, degenerat in confruntari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.