Fostul ministru bulgar de Interne Tvetan Tvetanov, un om de incredere al fostului premier conservator Boiko Borisov, a fost inclupat miercuri pentru interceptari telefonice ilegale, incepand din 2009, ale unor politicieni si oameni de afaceri, a anuntat avocatul sau Menko Menkov.

"Ni s-a trimis un act de acuzare. Am fost surprinsi, deoarece lipsesc probe privind utilizarea ilegala a unor mijloace speciale in domeniul informatiilor", a declarat pentru presa Menkov. "Clientul meu este nevinovat", a subliniat el, in contextul in care fostul ministru de Interne urmeaza sa ramana la dispozitia justitiei bulgare.

Potrivit postului public de radio BNR, Tvetan Tvetanov este acuzat de faptul ca "nu a exercitat un control asupra utilizarii de mijloace de informatii speciale".

Parchetul a cerut pe 30 mai ridicarea imunitatii parlamentare a fostului ministru de Interne. Potrivit institutiei, "domnul Tvetanov a permis cu buna stiinta o incalcare a procedurii de utilizare a unor mijloace de informatii speciale".

Presedintele Rosen Plevneliev, comisarul european Kristalina Gheorghieva, oficiali din cadrul unor patide si din mediul de afaceri ar fi fost interceptati ilegal, potrivit unui raport anonim trimis Parchetului in aprilie de catre presedintele Partidului Socialist Serghei Stanisev.

Subiectul a fost exploatat pe larg in campania pentru alegerile legislative anticipate de la 12 mai, Tvetanov fiind seful de campanie al partidului conservator GERB, al fostului premier Borisov, nevoit sa demisioneze la 20 februarie, sub presiunea strazii, dupa numeroase manifestatii, in februarie, scrie MEDIAFAX.

GERB a obtinut o victorie in urma scrutinului, dar nu si o majoritate, iar in lipsa unor parteneri in vederea formarii unei coalitii guvernamentale a trecut in opozitie. Guvernul este condus de catre un economist neafiliat, Plemen Oresarski, si sustinut de socialisti si partidul minoritatii musulmane turce.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.