Cel putin 23 de femei din Canada care luau pilule contraceptive printre cele mai raspandite au decedat, cel mai adesea din cauza formarii unor cheaguri de sange, potrivit unor documente apartinand Ministerului canadian al Sanatatii.

Pastilele se vand si in Romania

Medicii si farmacistii, care au obligativitatea sa semnaleze reactii nefaste la medicamente, suspecteaza pilulele Yaz si Yasmin, produse de gigantul german Bayer, ca sunt la originea acestor decese, a adaugat CBC.

Potrivit unui avocat care a lansat un recurs in nume colectiv si care a fost intervievat de CBC, sute de femei ar putea suferi de efecte nocive din cauza acestor produse, scrie mediafax.

Mai multe mii de plangeri au fost depuse, mai ales in Statele Unite, impotriva companiei Bayer.

Agentia americana pentru produse alimentare si medicamente (FDA) a lansat deja in aprilie un avertisment, anuntand ca pilulele in cauza ar putea avea "un risc crescut de formare a unor cheaguri" de sange, iar aceasta informatie va aparea de-acum pe prospecte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.