Presedintele rus Vladimir Putin a declarat marti ca Iranul are dreptul sa dezvolte un program nuclear civil, insa a criticat amenintarile Teheranului impotriva Israelului, pe care le-a calificat drept "inacceptabile".

"Iranul se afla intr-o regiune foarte dificila", a declarat Putin la Moscova, intr-un interviu televizat.

"Cand auzim amenintarile proferate de Iran catre vecinii sai, indeosebi impotriva Israelului, cand auzim din partea Iranului ca Israelul ar trebui distrus, consider ca este total inacceptabil", a declarat el.

Aparent, presedintele Putin s-a referit la comentariile facute in ultimii ani de presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, care isi va incheia cel de-al doilea mandat dupa alegerile prezidentiale de vineri.

Rusia este un apropiat partener comercial al Iranului, caruia ii furnizeaza armament si pe teritoriul caruia a construit primul reactor nuclear, in apropiere de Bushehr, scrie MEDIAFAX.

In acelasi timp, Moscova a adoptat in ultimii ani o atitudine mai ferma in raport cu Iranul, cerandu-i sa coopereze cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.