Serviciul pentru securitate diplomatica din cadrul Departamentului de Stat, unul dintre corpurile de elita in cadrul departamentului, este acuzat ca a musamalizat cazuri de prostitutie si trafic de droguri implicand functionari in strainatate, a anuntat luni diplomatia americana.

O purtatoare de cuvant a diplomatiei, Jennifer Psaki, nu a contestat, intr-o conferinta de presa zilnica, niciunul dintre cazurile prezentate intr-un raport extrem de dur al Inspectiei Generale din cadrul Departamentului de Stat, dezvaluit pentru prima data de postul de televiziune CBS.

In opt cazuri prezentate detaliat in acest momorandum, agenti din cadrul serviciului pentru securitate diplomatica ce o protejau pe fostul secretar de Stat Hillary Clinton sunt suspectati ca au "angajat prostituate in cursul unor vizite oficiale in strainatate", o practica "endemica", potrivit Inspectiei Generale, scrie MEDIAFAX.

Documentul citeaza totodata o "retea clandestina de trafic de droguri" in jurul Ambasadei Statelor Unite din Bagdad, constand in furnizarea de stupefiante unor angajati cu contract ce lucreaza la fata locului pentru securitatea diplomatica.

De asemenea, oficiali au declarat pentru Inspectia Generala ca li s-a cerut sa opreasca ancheta asupra unui ambasador american "suspectat ca ar fi client al unor prostituate intr-o gradina publica", potrivit CBS.

"Luam foarte in serios acuzatiile de comportament neadecvat. Toate cazurile mentionate in reportajul CBS au facut obiectul unei anchete minutioase", a dat asigurari Psaki, subliniind ca securitatea diplomatica il protejeaza pe secretarul de Stat, pe toti adjunctii sai si aproximativ 70.000 de persoane ce lucreaza pentru prima retea diplomatica la nivel mondial, atat la Washington, cat si in 275 de posturi.

"Am trimis dupa gratii indivizi, pentru comportamente infractionale. Ambasadorii nu vor face exceptie", a insistat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.