Presedintele afgan Hamid Karzai s-a intrebat, duminica, daca "razboiul impotriva terorismului" desfasurat de Statele Unite din 2001 nu a condus la o radicalizare mai mare a lumii musulmane.

Intr-un discurs sustinut in deschiderea unui forum privind relatiile dintre Statele Unite si lumea musulmana la Doha, Karzai a subliniat ca "razboiul impotriva terorismului care a inceput in 2001 si continua nu este deloc usor".

"Am reusit in acest razboi, am putut sa eradicam sanctuarele terorismului?", a declarat el, intrebandu-se mai degraba daca acest razboi nu a condus la "mai multa radicalizare in lumea musulmana, din Pakistan si Afganistan pana in Mali si Nigeria", scrie MEDIAFAX.

El a apreciat ca "Occidentul, condus de Statele Unite, trebuie sa se explice in fata lumii musulmane, si daca lucrurile au luat o directie proasta, trebuie corectat cursul".

La randul lor, musulmanii trebuie sa dea dovada de mai multa "toleranta" fata de alte religii, a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.