Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a promis vineri inasprirea masurilor impotriva "imigrantilor saraciei", in special romani si bulgari, acestea urmand sa includa expulzarea si interdictia de calatorie, relateaza Der Spiegel.

Ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich a declarat in cadrul unei intalniri cu omologii sai europeni, vineri, la Luxemburg, ca Germania va lua masuri pentru a impiedica imigrantii saraci din Romania si Bulgaria sa intre in tara sub pretexte false pentru a obtine beneficii sociale.

Friedrich, membru al partidului conservator Uniunea Crestin Sociala (CSU), a declarat ca vrea sa "alinieze problema la initiativele legislative nationale curente" si sa le transmita acestor nou-veniti urmatorul mesaj: "Daca munciti aici ilegal - indiferent cum - va rugam sa va intoarceti de unde ati venit!".

Problema a fost ridicata in urma plangerilor comunitatilor germane care invoca o crestere a numarului de persoane care ajung din Romania si Bulgaria cu ajutorul gruparilor organizate, prin obtinerea unei autorizatii de afaceri si isi depun apoi dosarele pentru ajutoare sociale dupa cateva luni, pretinzand ca afacerea nu a avut succes, scrie MEDIAFAX.

Friedrich sustine ca cei care vor fi gasiti vinovati de fraudarea serviciilor sociale, vor fi expulzati din tara, in pofida dreptului lor de a munci si de a calatori in statele membre UE ca cetateni europeni. In plus, li se va interzice accesul in Germania pentru o anumita perioada de timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.