François Hollande a comis o gafa stanjenitoare la Tokyo vineri, cand, evocand tragedia atacului asupra unei instalatii de exploatarea gazelor in Algeria, in ianuarie, in care au fost ucisi zece japonezi, a afirmat ca a prezentat condoleante "poporului chinez".

"Amintesc faptul ca Japonia a fost lovita, la fel ca Franta, in cursul luarii de ostatici in Algeria. Am prezentat condoleante din partea poporului francez fata de poporul chinez", a declarat seful statului francez intr-o conferinta de presa comuna cu premierul japonez Shinzo Abe.

Se pare ca François Hollande nu si-a dat seama de eroare si si-a continuat interventia. Interpretul insarcinat sa asigure traducerea simultana in japoneza a efectuat corectura necesara.

Relatiile dintre China si Japonia sunt foarte tensionate de cateva luni, din cauza unui conflict teritorial in Marea Chinei de Est, care reanima amintiri dureroase legate de ocuparea unei parti a Chinei de catre armata japoneza in perioada 1930-1945, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.