Un pod care asigura o legatura intre Vamosszabadi (Ungaria) si Medvedov (Medve, Slovacia) a fost inchis de catre autoritatile slovace, iar 40 de persoane de la Esztergom au fost evacuate din cauza riscului ca Dunarea sa inunde zone adiacente, in nordul Ungariei, miercuri.

Autoritatile locale au cerut locuitorilor cartierului Ligetfalu din Bratislava sa se pregateasca de evacuare.

Dunarea inregistra miercuri dupa-amiaza un nivel cu cativa centimetri sub cel istoric, de 9,9 metri, atins la Bratislava in 2002.

Aproximativ 900 de persoane actionau de-a lungul unor diguri, in zona Esztergom, umpland peste 230.000 de saci cu nisip, cu scopul de a consolida digurile, a declarat pentru MTI Judit Czunyi Bertalan, o reprezentanta a Guvernului in zona. Cele 40 de persoane evacuate de pe Insula Primas, la Esztergom, au fost cazate intr-un camin pentru studenti, scrie MEDIAFAX.

Circulatia a fost inchisa pe linia de cale ferata Komarom-Esztergom, dar si pe anumite portiuni ale unor drumuri locale.

Echipe in domeniul managementului pentru dezastre au fost mobilizate in zone cu risc de inundare, din zone aflate departe de Dunare.

Nivelul Dunarii este asteptat sa atinga 890 de centimetri in nord-vestul Ungariei sambata, iar luni, la cotul de la Nagymaros, un nivel de 730 de centimetri.

La Budapesta, fluviul ar urma sa atinga un nivel de 875 de centimetri luni, cu o zi mai tarziu decat data anuntata anterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.