Premierul ungar Viktor Orban a decretat situatie de urgenta din cauza nivelului ridicat al apelor Dunarii, aceasta urmand sa intre in vigoare marti, la pranz.

Potrivit datelor primite din Austria, niveluri record sunt asteptate pe Dunare incepand de miercuri, a declarat premierul in cadrul unei conferinte de presa, dupa o intalnire cu comisia guvernamentala care coodoneaza efoturile de protectie de inundatii.

Situatia continua sa se inrautateasca, urmand sa atinga apogeul la sfarsitul saptamanii, a declarat el, adaugand ca "exista sanse realiste sa se mentina fluviul in matca".

El a declarat ca fondurile pentru inundatii sunt disponibile si ca 8.000 de militari, 8.000 de membri ai personalului specializat in situatii de urgenta, 1.400 de experti in managementul apelor si 3.600 de politisti sunt gata sa participe la operatiuni, scrie MEDIAFAX.

Premierul le-a cerut locuitorilor sa coopereze cu autoritatile si voluntarilor sa participe la actiunile de prevenire a inundatiilor. El a sugerat ca persoanele care locuiesc in zonele aflate in pericol de inundatii ar putea fi evacuate, dar si-a exprimat speranta ca acest lucru nu se va intampla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.