Legea care interzice fumatul in spatii publice, inclusiv in cladiri guvernamentale, clinici si institutii educationale, stadioane, spatii culturale si transport public, intra in vigoare sambata in Rusia, potrivit hotnews.ro.

Legea a fost semnata de Vladimir Putin pe 25 februarie. O parte din prevederile legii, precum interdictia totala a fumatului in restaurante, trenuri si hoteluri, intra in vigoare abia anul viitor.

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat ca masura ar putea duce la salvarea a 200.000 de vieti anual in Rusia, tara cu una dintre cele mai ridicate rate de fumatori din lume.

Legea interzice si afisarea produselor cu tabac in magazine. Vanzarea pachetelor in chioscuri va fi interzisa incepand cu iunie 2014 si se va impune un pret minim pentru tigarete, care in prezent costa de la 40 ruble (1,30 dolari) pachetul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.