Opozitia siriana a anuntat joi la Istanbul ca nu va participa la conferinta de pace internationala denumita "Geneva 2", initiata la apelul Rusiei si Statelor Unite, atat timp cat principalii sustinatori ai presedintelui Bashar al-Assad "invadeaza" Siria.

"Coalitia nationala nu ia parte la nicio conferinta internationala sau orice alt efort de acest fel atat timp cat militanti din Iran si Hezbollah invadeaza Siria", a declarat liderul opozitiei siriene, George Sabra, jurnalistilor.

Aceasta declaratie are loc la opt zile dupa discutiile de la Istanbul ale reprezentantilor unei opozitii divizate. Coalitia opozitiei siriene s-a declarat deschisa, pana acum, oricarui efort de pace.

Declaratia lui Sabra intervine in timp ce armata siriana, sprijinita de miscarea siita libaneza Hezbollah, a anuntat ca a castigat teren impotriva rebelilor, scrie MEIDAFAX.

"In lumina acestei salbaticii, orice discutie despre o conferinta internationala sau o solutie politica in Siria reprezinta o discutie insignifianta", a afirmat Sabra.

Coalitia opozitiei siriene a lansat un apel "urgent" pentru salvarea celor aproximativ 1.000 de civili raniti blocati in Qousseir, oras aflat in vestul Siriei, care este de zece zile teatrul confruntarilor violente intre rebeli si fortele loiale regimului, sustinute de Hezbollah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.