Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a acuzat, joi, opozitia siriana ca submineaza conferinta de pace internationala impunand conditii "irealizabile".

"Avem impresia ca aceasta coalitie nationala si sponsorii sau regionali fac totul pentru a impiedica inceputul procesului politic si pentru a obtine o interventie militara prin toate mijloacele, inclusiv o propaganda nu foarte scrupuloasa destinata opiniei publice occidentale", a declarat Lavrov, in cadrul unei conferinte de presa.

Seful diplomatiei ruse a calificat drept "irealizabile" conditiile impuse de opozitia siriana pentru a participa la conferinta internationala, precum fixarea unui termen pentru plecarea presedintelui sirian Bashar al-Assad.

"Coalitia nationala nu este pregatita sa participe la o conferinta fara conditii prealabile. Aceste conditii sunt irealizabile. Nimeni nu trebuie sa lanseze ultimatumuri", a subliniat el, potrivit MEDIAFAX.

Initiativa unei noi conferinte internationale denumite "Geneva 2", care sa reuneasca in special reprezentanti ai Guvernului sirian si ai opozitiei a fost lansata la inceputul lui mai de sefii diplomatiilor rusa si americana, Serghei Lavrov si John Kerry.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat miercuri ca numeroase probleme referitoare la aceasta conferinta nu au fost inca rezolvate, incepand cu data la care sa aiba loc aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.