Grupul suedez Ikea a primit mai multe scrisori de amenintare in Franta, in care i s-au cerut donatii importante in cadrul unor actiuni de binefacere, altfel riscand represalii incepand de marti, au anuntat surse concordante, confirmand o informatie publicata de ziarul Le Parisien.

"Ikea a primit scrisori cerand ca intreprinderea sa faca donatii mai importante pentru anumite actiuni de caritate, in caz contrar Ikea urmand sa fie tinta unor actiuni de represalii", anunta conducerea gigantului in domeniul mobilierului intr-un comunicat.

"Acest santaj incearca sa aduca atingere imaginii intreprinderii", denunta conducerea grupului, amintind ca Fundatia Ikea a oferit 82 de milioane de euro pentru diferite proiecte organizate la nivel mondial in 2012.

Atat grupul suedez, cat si anchetatorii au luat "in serios" ultimatumul, care anunta represalii incepand de marti, a anuntat o sursa apropiata dosarului. Scrisorile de amintare sunt semnate de "Franck Steel" si "Robin Wood" de pe o adresa pariziana inexistenta, a confirmat sursa.

In 2011, magazine Ikea au fost deja tinta unor amenintari cu mici dispozitive explozive, ca de exemplu ceasuri-capcana, in Belgia, Franta, Olanda, Cehia si Germania, scrie MEDIAFAX.

Cei care au comis aceste fapte atunci cereau sase milioane de euro. Doi polonezi au fost arestati in octombrie acelasi an, in nord-vestul Poloniei. Ei au recunoscut faptele.

Filiala franceza a grupului Ikea se afla deja in centrul unui scandal de supraveghere ilegala a salariatilor si clientilor, care s-a declansat in februarie 2012 in urma unor dezvaluiri ale publicatiei Le Canard Enchainé.

Perchezitii si audieri ale politiei au fost efectuate in mai multe magazine din regiunea Parisului, la Brest (vest) si in Avignon (sud).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.