O prima casatorie intre persoane de acelasi sex este prevazuta miercuri in Franta, in contextul unei adevarate fracturi in societatea franceza, dupa o manifestatie de amploare organizata duminica de opozanti ai acestui tip de casatorie, legalizat in urma cu o luna, relateaza AFP.

Miercuri, prima casatorie va fi oficiata in sala de reuniuni a Primariei Montpellier. Ministrii pentru Drepturile femeii Najat Vallaud-Belkacem si delegat pentru Familie Dominique Bertinotti vor asista la ceremonie, scrie MEDIAFAX.

Vincent Autin, in varsta de 40 de ani, si Bruno Boileau, in varsta de 30 de ani, se vor casatori la Montpellier (sud). In total, pe langa cei aproximativ 200 de apropiati ai cuplului, aproximativ 300 de invitati (politicieni, asociatii) si aproximativ 130 de jurnalisti acreditati, peste 600 de persoane vor asista la aceasta premiera.

Cei doi formeaza un cuplu de aproape sapte ani, insa nu a fost o poveste de dragoste predestinata. Bruno, un functionar discret, locuia la vremea respectiva in regiunea pariziana si nu stia ca este homosexual. Vincent, pasionat de rugby, masini si informatica, este activist la Montpellier, in cadrul Interpride World, al carui director in Franta este.

Internetul si interesul lor comun pentru un cantaret i-a ajutat sa se intalneasca, mai intai printr-o discutie pe un forum, dupa care au iesit impreuna, la Paris. A fost dragoste la prima vedere, iar Bruno Boileau a descoperit ca este homosexual. A marturisit adevarul parintilor sai, care nu numai ca l-au renegat, dar i-au multumit lui Vincent pentru ca fiul lor era in sfarsit fericit.

"Nu vreau cort. Sunt pentru valori. Am spus tuturor ca acest moment trebuie sa fie un moment care sa respecte evenimentul",
a declarat Mandroux.

Duminica, intr-o ultima demonstratie de forta, intre 150.000 - potrivit politiei - si peste un milion de persoane - potrivit organizatorilor - au manifestat la Paris impotriva acestei reforme in cadrul societatii, care a transformat Franta in al 14-lea stat din lume ce a legalizat casatoria gay.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Manifestatia s-a incheiat cu unele confruntari, in centrul Parisului, intre fortele de ordine si grupari de extrema dreapta. Jurnalisti au fost batuti de extremisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.