Mii de persoane s-au reunit sambata in mai multe orase europene, in special din Olanda, Franta, Austria si Germania, pentru a protesta fata de giganul americam agrochimic Monsanto si in general fata de organismele modificate genetic, pesticide si alte produse chimice.

La Paris, cateva sute de protestatari de toate varstele s-au reunit pentru o manifestatie in piata Trocadero in cadrul unei "mobilizari cetatenesti mondiale" initiate prin intermediul retelelor sociale de catre miscarea Occupy-Monsanto, a constatat un jurnalist al AFP.

Purtand, majoritatea, autocolante "Vade retro Monsanto", protestatarii de toate varstele, de cele mai multe ori veniti cu copii, au cerut o etichetare obligatorie a produselor care contin organisme modificate genetic.

"Organisme modificate genetic, nici pe campurile noastre, nici in farfuriile noastre", se putea citi pe o pancarta. "Monsanto jefuieste si ucide taranii si planeta", se putea citi pe o alta, scrie MEDIAFAX.

La Strasbourg (est), intre 350 si 450 de manifestanti au defilat in piata Parlamentului European din centrul orasului.

In Olanda, manifestatia a reunit, potrivit organizatorilor, peste 4.000 de persoane, in special al Wageningen, centrul industriei agroalimentare situat in estul tarii si supranumit "Food Valley".

Manifestantii (3.000 potrivit organizatiei) au depus jerbe de flori in fata birourilor Monsanto, arborand pancarte pe care se putea citi "Monsanto ucide", "Salvati biodiversitatea". La Amsterdam au fost 1.200 de manifestanti in piata centrala Dam.

La Viena, in Austria, cateva sute de persoane au iesit cu esarfe si bonete pentru a defila in centrul orasului, in pofida temperaturilor scazute, cu pancarte care proclamau: "NU organismelor modificate genetic", "Stop Monsanto".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.