Autoritatile germane se tem de riscul unui atentat in timpul transmisiunii pe ecrane instalate in locuri publice a finalei Ligii Campionilor, care se joaca intre doua cluburi germane de fotbal, sambata seara, afirma editia electronica a revistei Der Spiegel.

Politia criminalistica germana (BKA) dispune de "un indiciu ce trebuie tratat cu seriozitate" privind un posibil proiect de atentat in Germania, continua saptamanalul, fara a-si cita sursele.

Contactata de AFP, politia criminalistica nu a putut reactiona imediat.

Vineri, in cadrul unei reuniuni confidentiale, presedintele BKA, Jörg Ziercke, a informat ministrii regionali de Interne cu privire la un posibil atentat terorist in Germania, adauga Der Spiegel, scrie MEDIAFAX.

Mai multi suspecti islamisti ar pregati un atentat cu bomba, iar tinta ar fi persoanele reunite pentru a urmari diversele transimisiuni publice pe ecrane gigantice, prevazute in toata Germania, cu ocazia finalei competitiei de fotbal europene, potrivit aceleiasi surse.

Masurile de securitate trebuie, prin urmare, consolidate in special la Berlin, unde finala care se joaca intre Bayern Munchen si Borussia Dortmund va fi transmisa in fata Portii Brandeburg. Intr-o tara in care fotbalul este sportul rege, organizatorii asteapta aproximativ 200.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.