Saptamana europenilor a fost marcata de doua evenimente terifiante: uciderea unui militar britanic in Londra si revoltele imigrantilor din Stockholm.

Cel putin noua vehicule au fost incendiate, iar la doua scoli si un comisariat de politie au fost declansate incendii in cea de a cincea noapte consecutiva de incidente la periferia saraca a Stockholmului, unde locuiesc numerosi imigranti straini, scrie rtv.net.

Opt persoane au fost retinute in cursul acestor incidente, care nu au provocat raniti, a declarat vineri dimineata politia suedeza pentru agentia TT.

In cartierul de periferie Rinkeby, sase masini au ars, dintre care cinci in intregime. Alte trei vehicule au fost incendiate la Norsborg, iar un incendiu la un comisariat de politie, la Aelvsjoe, a fost controlat rapid.

Potrivit pompierilor, doua scoli, una la Tensta, iar cealalta la Kista, langa Husby, de unde au pornit tulburarile, au fost incendiate, dar sinistrele au fost controlate repede.

La Sodertaelje, la fel ca in urma cu o zi, s-a aruncat cu pietre in politisti. Tulburarile ar avea la origine moartea la Husby, un cartier defavorizat din capitala, a unui rezident in varsta de 69 de ani, impuscat de politie la domiciliu. Politia a anuntat ca nu a putut sa il retina pe acest barbat inarmat si a pledat legitima aparare.

Aceste violente au provocat o dezbatere in Suedia asupra integrarii imigrantilor, care reprezinta 15% din populatie.

"Sa traiesti, ca tanar, in aceste cartiere izolate, se poate dovedi foarte dificil sub anumite aspecte. Nu ai, practic, niciun contact cu alti suedezi, iar de cele mai multe ori nu cred sa ai o buna intelegere a societatii suedeze", a declarat Aje Carlbom, un antropolog de la Universitatea din Malmoe.

Alti doi suspecti arestati in cazul incidentului terorist din Woolwich

Un alt eveniment violent care a socat Europa a fost uciderea si decapitarea unui militar britanic in Londra, in cartierul britanic Woolwich. Inca doi suspecti, un barbat si o femeie, au fost arestati in aceasta ancheta, scrie MEDIAFAX.

Cei doi suspecti - un barbat si o femeie in varsta de 29 de ani - sunt acuzati de complicitate la comiterea unui act terorist.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

In total, patru persoane sunt in prezent in detentie in cadrul investigatiei. Lee Rigby, un militar britanic in varsta de 25 de ani care participase la operatiuni in Afganistan, a fost ucis miercuri, in Londra, de doi presupusi islamisti. Cei doi, de 22 si 28 de ani, au fost impuscati de politie si sunt raniti.

Unul dintre suspecti a fost identificat drept Michael Adebolajo, un britanic de origine nigeriana.

Potrivit surselor citate, anchetatorii cred ca cei doi suspecti sunt musulmani fundamentalisti. Exista suspiciuni ca Adebolajo ar face parte dintr-o organizatie islamica radicala - Al Muhajiroun. Cei doi agresori au filmat asasinatul si au strigat la sfarsit "Allah Akbar" ("Allah este mare"). Politia a fost alertata, i-a localizat pe cei doi suspecti si i-a impuscat.

Este foarte probabil ca atacul sa fie un act terorist islamist comis din razbunare pentru participarea Marii Britanii la operatiuni militare in tari precum Afganistan.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.