In propunerea de lege adoptata in unanimitate, Comisia de Politica Externa prevede totodata ca presedintele sa poata sa decreteze un cvasiembargo comercial asupra altor sectoare ale economiei iraniene.

China, India, Turcia, Coreea de Sud, Japonia si Taiwan importa in continuare petrol din Iran dar avand in vedere ca si-au redus importurile, incepand din 2012, administratia le ofera o scutire de la sanctiuni. Noua lege le va cere sa efectueze un efort suplimentar pentru a putea beneficia de aceste scutiri, reducand cu inca un milion de barili pe zi importurile lor timp de un, ceea ce ar reprezenta un cvasiembargo asupra exporturilor de petrol brut iranian.

"A venit vremea sa lovim calcaiul lui Ahile al Teheranului", a declarat Ed Royce, presedintele republican al Comisiei. "Fara venituri petroliere, nu mai exista bani pentru arme atomice sau Hezbollah", a subliniat el. Alta masura va acoperi o falie in sanctiunile europene, lovind rezervele in moneda straina detinute de Iran, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.