Premierul britanic David Cameron prezida joi, la ora locala 8.45 o reuniune de criza vizand analizarea unor eventuale masuri de securitate de adoptat in urma uciderii barbare a unui militar de catre doi barbati ce au dat dovada de un discurs extremist islamist.

Downing Street a anuntat inca de miercuri seara o consolidare a securitatii atat la cazarma din Woolwich, un cartier in sud-estul Londrei unde a avut loc drama, cat si la toate celelalte cazarme din capitala britanica.

Comitetul COBR, cunoscut si sub numele de COBRA (Cabinet office Briefing Room A), urma sa ii reuneasca in jurul premierului pe ministrul britanic de Interne Theresa May, primarul Londrei Boris Johnson, sefii serviciilor de informatii interne MI5 si externe MI6, pe directorul Scotland Yard si experti in domeniul securitatii, scrie MEDIAFAX.

O prima reuniune de acest tip a avut loc miercuri, dar nu a fost prezidata de premier, care se afla la Paris.

Scopul acestui tip de reuniune de criza "este sa furnizeze luari de decizii rapide si o coordonare eficienta a raspunsului Guvernului la acest eveniment pe baza resurselor ministerelor, serviciilor de securitate si de informatii, politiei si oricarei alte organizatii pertinente", au precizat serviciile premierului.

O sursa guvernamentala a confirmat, pentru AFP, ca victima era "un membru al fortelor armate" britanice.

Directorul Scotland Yard Bernard Hogan-Howe a precizat, miercuri seara, ca cei doi barbati, raniti de politie si spitalizati, au fost arestati, iar anchetatorii din cadrul Sectiei de lupta impotriva terorismului ancheteaza aceasta crima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.