Bolivia a promulgat luni o lege care il autorizeaza pe presedintele de stanga Evo Morales sa candideze pentru un al treilea mandat anul viitor, dupa ce cea mai inalta autoritate judiciara din tara i-a dat dreptul sa faca acest lucru la sfarsitul lunii aprilie.

Curtea Constitutionala l-a autorizat atunci pe Morales, primul presedinte amerindian al tarii, sa candideze pentru un al treilea mandat consecutiv in 2014, provocand furia opozitiei, care a denuntat o hotarare "pe muchia legii".

Morales a fost ales in ianuarie 2006 si reales in 2010. Autoritatea judiciara suprema a apreciat ca, in 2014, ar fi vorba despre prima realegere a lui Morales, "in virtutea noii Constitutii adoptate in 2009".

In cazul unei victorii in alegerile legislative de anul viitor, Morales, un socialist si un critic virulent al Washingtonului, se va afla la conducerea statului bolivian pana in 2020, scrie MEDIAFAX.

Evo Morales, in varsta de 53 de ani, ar obtine 41% din voturi in alegerile prezidentiale, potrivit unui sondaj publicat luna trecuta. Principalul sau rival, Samuel Doria Medina, ar obtine doar 17% din voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.