Militari israelieni au deschis focul, in noaptea de luni spre marti, dupa ce au fost tinta unor tiruri provenind de pe teritoriul Siriei, a anuntat armata intr-un comunicat.

"In cursul noptii (de luni spre marti), o patrula din cadrul Tzahal a fost tinta unor tiruri, in apropiere de frontiera siriana, in Platoul Golan. Nu s-au inregistrat raniti. Vehiculul a fost avariat. Militari din cadrul Tzahal au raspuns deschizand focul si au atins sursa tirurilor", se arata in comunicat.

"Tzahal isi exprima ingrijorarea cu privire la incidente recente in nordul tarii si a depus o plangere la fortele ONU stationate in regiune", potrivit aceleiasi surse.

Un incident de acelasi tip a avut loc in noaptea de duminica spre luni, tiruri provenind de pe teritoriul Siriei atingand un sector din Platoul Golan ocupat de catre Israel. Potrivit presei locale, punctul de impact al tirurilor s-a aflat in apropierea unei patrule militare israeliene.

Armata israeliana (Tzahal), care nu a confirmat informatia, nu a replicat. In urma incidentului, Israelul a sesizat forta de observatie ONU stationata in zona din 1974, scrie MEDIAFAX.

De la inceputul conflictului din Siria, situatia s-a tensionat in Platoul Golan, insa incidentele au ramas, pana in prezent, limitate, armata israeliana avand consemnul sa riposteze vizand originea tirului.

Patru tiruri au atins, in ultima perioada, sectorul aflat sub control israelian.

Saptamana trecuta, proiectile trase din Siria au atins muntele Hermon, antrenand inchiderea pentru vizitatori a acestui sit turistic de obicei frecventat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.