Cel putin 91 de persoane au murit in urma unei tornade care a facut ravagii luni dupa-amiaza in orasul Moore din suburbiile Oklahoma City, distrugand cel putin doua scoli si sute de case, a transmis televiziunea CNN, citata de AFP.

Bilantul tornadei care a devastat luni o suburbie a Oklahoma City a ajuns la 91 de morti, dintre care cel putin 20 sunt copii, a anuntat marti un oficial intr-un interviu pentru CNN, relateaza AFP.

Amy Elliott, un oficial in domeniul sanitar la nivelul statului Oklahoma, a precizat ca au fost descoprite inca 40 de corpuri.

Un bilant precedent anunta 51 de morti.

Potrivit MEDIAFAX, anterior bilantul era de cel putin 37 morti, conform unui responsabil medical din Oklahoma City, in timp ce postul local KFOR afirma ca 24 de persoane sunt date disparute sub daramaturile scolii elementare Plaza Towers.

Conform jurnalistilor aflati la fata locului de la televiziunea locala KFOR, copii au fost "scosi" de sub daramaturile unei scoli din Moore, un oras de aproximativ 55.000 de locuitori, lovit puternic de aceasta tornada de mari dimensiuni.

Copii s-ar putea afla sub daramaturile scolii Plaza Towers, in apropiere de care se stransesera luni dupa-amiaza parintii ingrijorati, tinuti la distanta de echipele de salvare, conform presei locale.

Televiziunea locala, cu ajutorul unui elicopter, a transmis imagini cu case complet distruse pe zeci de hectare, cu stive de masini si oameni care cautau prin daramaturi.

Cel putin un incendiu a fost semnalat.

Centrul medical din oras a fost evacuat, conform unui purtator de cuvant al CNN si toti pacientii au fost transportati catre alte spitale. Garda nationala a fost chemata.

Conform postului News 9, adaposturi de urgenta au fost amplasate in orasul Oklahoma City, mai ales in biserici.

La sfarsitul dupa-amiezii, tornada a trecut de Moore si parea sa ameninte orasul Meeker.

Agentia meteorologica nationala a evaluat tornada ca fiind de o forta EF-4, scara de amploare a tornadelor, ceea ce inseamna ca este o tornada cu rafale de vant intre 260 si 320 de kilometri pe ora.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

"Ne asteptam ca aceasta furtuna sa continue sa se mareasca in Oklahoma", a declarat anterior pentru postul american CNN guvernatoarea statului Mary Fallin, in timp ce serviciile de meteorologie au facut apel catre locuitori sa se protejeze.

Presedintele Barack Obama "urmareste evolutia situatiei", a declarat un responsabil al Casei Albe iar FEMA, serviciile de irgenta federale, sunt in alerta si se pregatesc ca acorde orice ajutor necesar.

Tornadele afecteaza des campiile Oklahomei insa ating rar zonele locuite asa cum s-a intamplat luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.