Premierul chinez Li Keqiang a promis luni construirea unei "increderi reciproce" cu India, dupa un recent incident de frontiera intre cei doi giganti asiatici, apreciind ca bunele relatii bilaterale reprezinta cheia pacii in lume.

"Vizita mea are trei obiective, si anume increderea reciproca, o cooperare consolidata si o privire spre viitor", le-a spus el jurnalistilor la New Delhi, in urma unei intalniri cu premierul indian Manmohan Singh.

"Pe baza unei intelegeri reciproce, putem sa promovam relatii sanatoase (...). Pacea mondiala nu poate sa fie o realitate in lipsa unei cooperari strategice intre China si India", a continuat Keqiang.

Seful Guvernului celei de a doua economii la nivel mondial a sosit duminica la New Delhi, dupa cateva zile de la o intensificare a tensiunii la frontiera dintre cele doua tari, indienii acuzand armata chineza ca a efectuat o incursiune de aproximativ 20 de kilometri intr-un teritoriu pe care il revendica, in Himalaya, scrie MEDIAFAX.

Optiunea de a incepe un turneu in strainatate in India "releva importanta cruciala pe care Beijingul o acorda relatiilor" cu vecinul sau, a subliniat premierul chinez inainte de plecare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.