Regele Juan Carlos al Spaniei a decis sa se desparta de iahtul sau, ale carui cheltuieli de intretinere nu mai sunt compatibile cu austeritatea impusa in aceasta tara de criza economica, a anuntat casa regala spaniola.

"Regele a luat decizia de a cere serviciilor de la Patrimoniul national sa inceapa procedura de cedare" a iahtului sau Fortuna, estimat la 21 de milioane de euro, a anuntat un purtator de cuvant al casei regale spaniole.

Iahtul Fortuna, care are o lungime de 41,5 metri, a fost oferit monarhului spaniol in anul 2000, de un grup de oameni de afaceri, prin intermediul Fundatiei pentru turism si cultura din Insulele Baleare, cu scopul de a se asigura ca regele Juan Carlos isi va petrece vacantele in acest arhipelag si va promova astfel imaginea turistica a acestuia.

Cu toate acestea, regele Spaniei, in varsta de 75 de ani, a folosit iahtul din ce in ce mai rar. Ultima data a facut-o in august 2012. Potrivit presei spaniole, un plin al rezervorului de carburant al ambarcatiunii costa peste 20.000 de euro, scrie MEDIAFAX.

Consiliul de administratie al Patrimoniului national, organismul care administreaza bunurile monarhului, trebuie in prezent sa aprobe procedura de cedare a iahtului Fortuna catre Guvernul spaniol, care va decide ulterior daca il va pastra sau daca il va scoate la vanzare.

Popularitatea regelui Juan Carlos se afla in cadere libera in ultimele luni, din cauza mai multor scandaluri, inclusiv a acuzatiei de coruptiei adusa ginerelui monarhului spaniol, Inaki Urdangarin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.