Universitatea Oxford a decis sa-i aduca un omagiu fostului premier britanic Margaret Thatcher, decedata luna trecuta, creand un fond destinat acordarii unor burse de studii unor "viitori conducatori", mai ales celor de origine modesta.

"Fondul Margaret Thatcher", dotat cu 100 de milioane de lire sterline (118 milioane de euro), se bucura de sprijinul unor personalitati precum fostul premier britanic Tony Blair sau fostul presedinte american George Bush Sr. Scopul fondului este de a le permite tinerilor care au reusit "in pofida tuturor obstacolelor" sa se integreze in prestigioasa universitate britanica.

In fiecare an, zece "bursieri Thatcher" vor fi selectati din intreaga lume, de preferat provenind din medii defavorizate, precizeaza cotidianul conservator, scrie MEDIAFAX.

Margaret Thatcher, decedata la 8 aprilie la varsta de 87 de ani, a studiat chimia la Universitatea Oxford.

Un fost consilier al "Doamnei de Fier", Charles Powell, insarcinat cu contactarea unor posibili sponsori, a obtinut si sprijinul fostilor secretari de Stat americani Henry Kissinger si Condoleezza Rice.

"Ei o considera o personalitate istorica si si-au dorit sa fie asociati cu un instrument dedicat mostenirii sale", a declarat Powell pentru Daily Telegraph. "Aceasta depaseste politicul, depaseste orgoliul", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.