Trei turisti germani si ghidul lor filipinez au murit marti in cursul eruptiei unuia dintre cei mai activi vulcani filipinezi, pe cand urcau pe munte, in timpul unei explozii ce a provocat o coloana uriasa de cenusa, au anuntat autoritatile.

Aproximativ 20 de turisti si ghizi se aflau pe versantii Mont Mayon in momentul in care s-a produs eruptia, fara sa fie existat semne care sa indice acest lucru, au anuntat autoritatile si un operator turistic, precizand ca echipe de interventie au plecat la bordul unor elicoptere pentru a cauta supravietuitori.

"Ploua cu pietre, ca in infern. S-a intamplat dintr-o data, fara avertisment", a declarat telefonic pentru AFP Marti Calleja, directorul unui operator turistic local, citand declaratiile unei turiste austriece care se afla la fata locului, transmite MEDIAFAX.

"Pietrele care au cazut peste ei erau mari cat servetelele de masa", a adaugat el.

Thei ghizi filipinezi angajati de catre agentia sa de turism si cinci turisti straini au inceput ascensiunea vulcanului cu cateva ore inainte de explozie, care a provocat o coloana de cenusa inalta de aproximativ 500 de metri, a precizat acesta.

Trei germani si un ghid din grup au murit, iar o austriaca a fost ranita.

Un purtator de cuvant al politiei locale, Renato Bataller, a confirmat moartea a patru persoane si a precizat ca alte sapte persoane au fost ranite, inclusiv patru thailandezi.

Mont Mayon se afla la aproximativ 330 de kilometri de Manila, in sudul principalei insule din arhipelag, Luzon.

Celebru in Filipine pentru conul sau aproape perfect, acest vulcan a intrat in eruptie de aproximativ 50 de ori in ultimii 400 de ani. Cea mai sangeroasa eruptie s-a produs in 1814, cand aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise de lava.

Citeste si: Unul dintre cei mai activi vulcani filipinezi a intrat in eruptie: 5 morti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.