Procesul neonazistilor din Germania, care s-a deschis luni la un tribunal din Munchen (sud), a fost amanat pana la 14 mai, dupa ce apararea a cerut revocarea unuia dintre judecatori.

Audierile prevazute marti si miercuri au fost amanate, a anuntat Manfred Götzl, presedintele Curtii. Justitia intentioneaza, astfel, sa examineze cererile de revocare din motive de partinire depuse de cei trei avocati ai lui Beate Zschape, principala acuzata in acest proces, in care este judecata pentru participare la uciderea a zece persoane, intre care opt cetateni turci sau de origine turca.

Avocatii il acuza pe presedintele Curtii, Manfred Götzl, de partinire. Aceasta amanare va incetini si mai mult o procedura si asa lunga, care ar urma sa dureze timp de doi ani, potrivit unor surse judiciare.

Beate Zschape, in varsta de 38 de ani, acuzata ca a participat la zece crime in perioada 2000-2007, a aparut in fata Curtii fara catuse si a pastrat tacerea in prima zi de audiere, scrie MEDIAFAX.

Ea urmeaza sa raspunda pentru presupusa sa participare la noua crime xenofobe si pentru uciderea unei politiste in 2007. Ea este suspectata, de asemenea, de implicare in doua atentate comise impotriva unor comunitati de straini si de 15 jafuri la banci, potrivit actului de acuzare.

Doi acoliti ai tinerei, Uwe Bohnhardt, in varsta de 34 de ani, si Uwe Mundlos, in varsta de 34 de ani, presupusii criminali, s-au sinucis pe 4 noiembrie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.