Zeci de mii de persoane s-au reunit luni in centrul Moscovei la un an de la manifestatia marcata de ciocniri cu politia, organizata cu o zi inainte de revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, potrivit unuia dintre organizatori.

"Suntem cu miile", a declarat in fata multimii opozantul Boris Nemtov, subliniind ca piata Bolotnia, din apropiere de Kremlin, este plina. Potrivit politiei, la manifestatie participa 6.000 de persoane.

Protestatarii cer eliberarea persoanelor detinute in urma reuniunii organizate in urma cu un an.

Aproximativ 30 de politisti si zeci de manifestanti au fost raniti atunci in confruntarile a caror declansare ramane controversata, opozitia acuzand fortele de ordine ca le-au provocat pentru a justifica o actiune in forta impotriva miscarii de contestare, scrie MEDIAFAX.

De atunci, aproximativ 30 de persoane au fost inculpate pentru organizarea sau participarea la "tulburari masive" ale ordinii publice, intre care liderul Frontului de Stanga Serghei Udaltov, caruia i s-a interzis sa isi paraseasca locuinta, sa telefoneze sau sa se conecteze la Internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.