Aproximativ 100 de manifestanti antirasism s-au reunit luni dimineata in fata tribunalului din Munchen (sud), unde incepe unul dintre cele mai importante procese neonaziste de dupa razboi din Germania.

La apelul mai multor organizatii de combatere a xenofobiei si rasismului, acesti manifestanti au arborat bannere "impotriva teroarei naziste si a rasismului in viata cotidiana" si au cerut statului german sa lupte mai eficient impotriva infractiunilor comise de simpatizanti sau militanti ai extremei drepte, scrie MEDIAFAX.

Procesul a cinci neonazisti s-a deschis la ora 10.00 (11.00 ora Romaniei), in acest tribunal din centrul Munchenului (sud), plasat sub o securitate stricta. Principala acuzata, Beate Zschäpe, in varsta de 38 de ani, este inculpata pentru presupusa sa participare intre 2000 si 2007 la zece crime, dintre care noua cu caracter rasist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.