Aproximativ 258.000 de somalezi, dintre care jumatate sunt copii cu varsta pana in cinci ani, au murit de foame in perioada octombrie 2010-aprilie 2012, intr-o grava criza alimentara ce a constat in sase luni de foamete.

"Foametea si grava insecuritate alimentara din Somalia au ucis 258.000 de persoane in perioada octombrie 2010-aprilie 2012, dintre care 133.000 de copii cu varsta sub cinci ani", se arata intr-un raport realizat de FAO, Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura, si Reteaua de Alerta pentru Foamete (Fews-Net), citat de stirileprotv.ro.

Potrivit acestei "prime estimari stiintifice" cu privire la bilantul crizei alimentare, "4,6% din populatia totala si 10% dintre copiii cu varsta de pana in cinci ani au murit in sudul si centrul Somaliei".

Acest bilant este superior celui al foametei inregistrate in 1992 in tara, cu un bilant estimat la aproximativ 220.000 de persoane in decurs de un an, insa "aceasta foamete precedenta este considerata cea mai grava, deoarece a murit un procent mai important din populatie (in timpul ei)", continua autorii studiului.

Foametea ce a avut loc in Somalia in perioada cuprinsa intre jumatatea lui 2011 si inceputul lui 2012, a afectat aproximativ patru milioane de persoane, reprezentand jumatate din populatia somaleza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.