Zeci de mii de persoane au participat, miercuri, in numeroase tari europene, la mitinguri organizate de Ziua internationala a Muncii, oamenii denuntand austeritatea si rata ridicata a somajului, context in care Papa Francisc pledeaza pentru "dreptate sociala" si eliminarea "sclaviei" in tari sarace.

Grecia
Ziua internationala a Muncii a fost marcata printr-o greva generala si prin proteste fata de masurile de austeritate la care au participat aproximativ 13.000 de persoane, in principal socialisti si comunisti, la Atena si Salonic. "Centrul" manifestatiilor a fost Piata Syntagma din Atena, unde Frontul de Lupta al Muncitorilor (PAME), apropiat de Partidul Comunist (KKE), a reusit sa mobilizeze 4.000 de oameni.

Paris
Mii de persoane au defilat la apelul formatiunii populiste Frontul National (FN). La miting a fost prezenta si Marine Le Pen, liderul formatiunii, care a declarat ca Franta este "inchisa in tenebrele Europei".

Proteste violente la Istanbul de 1 Mai

Bangladesh
Mii de oameni au cerut sa se faca dreptate in cazul prabusirii sediului unei fabrici de confectii, un accident soldat cu peste 400 de morti. Manifestantii au denuntat conditiile mizere de lucru, iar unii aveau pancarte pe care scria "Spanzurati-i pe criminali, spanzurati-i pe patronii atelierelor!".

Manifestantii impotriva austeritatii si somajului au avut loc si in Italia, Turcia, Spania, Republica Cipru, Polonia si Portugalia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.