O explozie puternica a avut loc marti in centrul Damascului si s-a soldat cu victime si pagube materiale, a anuntat agentia oficiala siriana Sana, relateaza AFP.

"O explozie terorista a avut loc in cartierul Marje, provocand victime si pagube materiale", scrie agentia.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o masina-capcana a explodat in fata unei porti, in spatele fostului sediu al Ministerului de Interne.

O jurnalista AFP a auzit, de asemenea, rafale de arme automate, transmite MEDIAFAX.

O serie de atentate a avut loc la Damasc, de la inceputul miscarii de revolta fata de regimul presedintelui Bashar al-Assad, in martie 2011, in acest cartier comercial. Ultima a avut loc luni si il viza pe premierul sirian Wael al-Halaqi, care a scapat nevatamat.

Pe de alta parte, cel putin cinci persoane au fost ucise in acest atac cu masina-capcana, afirma Observatorul.

"Cel putin cinci civili au fost ucisi, potrivit unui bilant provizoriu, intr-un atac cu masina-capcana", in apropiere de fostul sediu al Ministerului de Interne, a anuntat acest ONG cu sediul in Marea Britanie care se sprijina pe o larga retea de militanti, medici si avocati de pe teren.

"Insa bilantul urmeaza sa creasca, deoarece numerosi raniti se afla intr-o stare critica, inclusiv membri ai fortelor" guvernamentale, a adaugat aceasta sursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.