Anchetatorii au gasit ADN feminin pe cel putin una dintre bombele folosite in atacurile de la Boston, dar nu au stabilit cui apartine acesta sau daca prezenta lui inseamna ca o femeie i-a ajutat pe cei doi frati suspectati de comiterea atentatelor, relateaza Wall Street Journal, in editia online.

Potrivit MEDIAFAX, oficialii americani au avertizat ca pot fi multiple explicatii pentru prezenta materialului genetic al altei persoane in afara de cei doi frati Tarnaev pe fragmentele dispozitivului exploziv. Acesta ar putea proveni, de exemplu, de la angajatul care a manuit materialele folosite in atacuri sau este posibil ca un fir de par sa fi ajuns in bomba.

Luni, agentii FBI au vizitat casa din Rhode Island a parintilor lui Katherine Russell, vaduva lui Tamerlan Tarnaev, fratele mai mare care a murit intr-un schimb de focuri de politia. "FBI este acolo in cadrul investigatiei noastre in desfasurare, dar nu ni se permite sa dezvaluim aspecte specifice ale cazului", a declarat purtatorul de cuvant al FBI Jason Pack.

Un oficial familiar cu dosarul a declarat ca agentii au mers luni la casa familiei Russell pentru a preleva mostre de ADN de la Katherine. Oficialii FBI au negociat, de asemenea, cu avocatul acesteia in ultimele zile pentru a primi acces deplin in vederea interogarii ei, potrivit unor oficiali.

Acestia au afirmat ca anchetatorii au nevoie de mostre de ADN pentru a stabili daca acesta se potriveste cu ADN-ul descoperit pe fragmentele de bomba.

Katherine Russell este una dintre cele aproximativ sase persoane de care sunt interesati anchetatorii pentru a stabili daca cei doi frati au primit vreun ajutor in comiterea atacurilor sau ulterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.