Ancheta asupra unor suspiciuni de supraveghere a unor salariati si clienti Ikea Franta a luat o noua turnura, odata cu inculparea, vineri, a unui fost director si a actualului sef al securitatii unui magazin din sudul tarii.

Scandalul de spionaj, care afecteaza filiala franceza a Ikea, a condus deja la doua inculpari, la sfarsitul lui ianuarie, si anume a lui Jean-François Paris, seful Departamentului pentru Gestionarea Riscurilor in perioada 1998-2012, si a fostei sale adjuncte.

Inaintea operatiunilor efectuate la un magazin de la Avignon-Vedine, in sudul Frantei, ancheta s-a orientat asupra unor magazine in regiunea pariziana si in regiunea Brest (vest) apartinand gigantului suedez in domeniul mobiler, scrie mediafax.

Plasati sub control judiciar si eliberati dupa ce s-au prezentat in fata unui judecator de instructie, cei doi barbati au fost inculpati pentru "infractiuni privind legislatia in domeniul informatic si libertatile", potrivit unor surse apropiate dosarului.

Contactat, Parchetul de la Versailles, langa Paris, nu a dorit comenteze.

Contactata, de asemenea, conducerea Ikea Franta a declarat ca "ia act" de cele doua noi inculpari, fara sa comenteze despre instructie, neavand "acces la dosar".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.