Parlamentul francez a aprobat marti casatoriile civile pentru cuplurile de homosexuali, inchizand astfel saptamani de dezbateri aprinse si facand din Franta a 14-a tara din lume care recunoaste casatoriile gay, relateaza AFP.

"Dupa 136 de ore si 46 de minute de dezbateri, Parlamentul a adoptata proiectul de lege care deschide casatoriile pentru cuplurile de acelasi sex, cu 331 de voturi pentru si 225 impotriva, a anuntat presedintele Adunarii Nationale, Claude Bartolone. Opozitia de dreapta a anuntat ca va face recurs la Consiliul Constitutional inainte ca legea sa fie promulgata de presedintele Francois Hollande.

Presedintele Francois Hollande urmeaza sa aprobe acest text care va permite primele casatorii in aceasta vara, scrie hotnews.ro.

Decizia Parlamentului Frantei in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex reprezinta o "optiune ideologica", ce creeaza "diviziuni" si refuza sa fie acceptata de "largi segmente ale societatii", acuza publicatia Vaticanului, Osservatore Romano, relateaza AFP.

Intrebat despre proiectul privind casatoriile homosexuale, adoptat de Parlamentul francez, purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, a raspuns: "Nu ma bucura acest proiect. Este un lucru bun ca fiecare copil sa stie ce inseamna un tata sau o mama. Casatoria intre un barbat si o femeie este un principiu fundamental", a spus el.

Osservatore Romano a denuntat "o optiune ideologica ce divizeaza, mai mult decat sa ofere protectie tuturor tipurilor de relatii", relateaza gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.