Presedintele ungar Janos Ader s-a intalnit luni cu reprezentanti ai etnicilor maghiari care doresc sa obtina autonomia in tari vecine, cu care a discutat pe aceasta tema.

Laszlo Tokes, un europarlamentar roman de origine maghiara, presedintele Consiliului pentru Autonomia Ungurilor in Bazinul Carpatic (KMAT) si alti lideri din cadrul acestui organism l-au informat pe Ader despre eforturile intreprinse in vederea obtinerii autonomiei unor comunitati de etnici maghiari in aceasta regiune si in legatura cu evenimente legate de marcarea Anului Autonomiei.

Participantii au subliniat importanta respingerii unui sentiment de vina colectiva si au discutat despre protectia mediului in Bazinul Carpatic.

Jozsef Berenyi, liderul Partidului Comunitatii Ungare in Slovacia, Miklos Kovacs, presedintele Asociatiei Culturale Ungare Transcarpatice si Istvan Pasztor, liderul Aliantei Ungurilor din Voivodina au participat, de asemenea, la reuniune, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.