Casa Alba a afirmat luni ca o reforma a legilor privind imigrarea precum cea discutata in prezent in Congres ar ameliora securitatea Statelor Unite, dupa ce un ales republican a legat acest dosar de atentatul din Boston.

"Suntem de acord cu unii dintre coautorii proiectului de lege, printre care senatorii (republicani John) McCain, (Lindsey) Graham si (Marco) Rubio, pentru a spune ca unul dintre efectele pozitive si unul dintre motivele pentru care avem nevoie de o reforma a imigratiei, este pentru ca aceasta ar ameliora securitatea noastra nationala", a asigurat purtatorul de cuvant al executivului, Jay Carney.

In timpul urmaririi suspectului atentatului din Boston vineri, unui dintre republicanii cei mai influenti in Senat a sustinut ca reforma imigratiei invata de pe urma adapostirii persoanelor precum fratii Tarnaev, autori presupusi ai atentatului de la Boston la 15 aprilie.

"Date fiind evenimentele din aceasta saptamana, este important pentru noi sa intelegem lipsurile si lacunele sistemului nostru de imigrare", a declarat Charles Grassley inainte de capturarea lui Jokar Tarnaev, in varsta de 19 ani, un american de origine cecena care obtinuse de curand cetatenia, scrie MEDIAFAX.

Fratele sau Tamerlan, care a murit in cursul noptii de joi spre vineri dupa un schimb de focuri cu fortele de ordine din Boston, era la randul sau titularul unui permis de sedere pe termen lung. Ambii erau in Statele Unite de peste 10 ani.

"Cum pot indivzi sa scape autoritatilor si sa planifice astfel de atentate pe teritoriul nostru? Cum putem sa sporim controalele asupra persoanelor care vor sa intre in Statele Unite", s-a intrebat Grassley.

Carney a apreciat luni ca o reforma a imigratiei ar raspunde la necesitatea de "a scoate din umbra aproximativ 11 milioane de oameni care locuiesc ilegal in aceasta tara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.