Sondajele de opinie privind imigratia din Romania si Bulgaria in Marea Britanie nu reflecta neaparat realitatea, comenteaza blogul ziarului The Guardian.

"Un sondaj efectuat la comanda BBC arata ca milioane de romani si bulgari intentioneaza sa se mute in Marea Britanie; dar astfel de concluzii sunt vreodata valide?", se intreaba editorialistul The Guardian.

"25% dintre bulgari doresc sa lucreze in Marea Britanie", scria agentia Press Association luni dimineata. Ziarul The Daily Telegraph avanseaza cifre mai putin indraznete, afirmand ca 350.000 de bulgari si romani cauta locuri de munca in Marea Britanie; dar oare vreuna dintre aceste afirmatii este credibila?", continua editorialistul, potrivit MEDIAFAX.

"Proiectiile privind imigratia bazate pe sondaje de opinie sunt lipsite de credibilitate. Anul trecut, ziarul The Sun anunta in exclusivitate ca 48% dintre britanici vor sa emigreze; ma intreb de ce institutiile media persista cu astfel de materiale de mizerie?", subliniaza blogul ziarului The Guardian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.