Parlamentul European a adoptat joi o rezolutie prin care indeamna statele membre UE care nu au recunoscut independenta Kosovo sa faca acest lucru cat mai curand, conform site-ului institutiei.
Rezolutia se refera la progresele inregistrate de Kosovo in parcursul spre integrarea europeana si a fost elaborata de raportorul Ulrike Lunacek.

Documentul, adoptat cu o larga majoritate de eurodeputati, evidentiaza perspectiva europeana clara a Kosovo si indeamna statele membre UE care nu au recunoscut independenta fostei provincii sarbe sa faca acest lucru cat mai rapid.

Joi dimineata, PE a adoptat o rezolutie privind situatia Serbiei, indemnand Consiliul European sa confere Serbiei un termen clar pentru inceperea negocierilor in vederea integrarii europene. Cele doua rezolutii intervin in contextul in care negocierile dintre Serbia si Kosovo privind normalizarea relatiilor stagneaza.

Romania se afla printre cele cinci state membre (alaturi de Spania, Grecia, Slovacia si Cipru) care nu au recunoscut independenta noului stat, insa premierul Ponta a declarat joi seara ca Guvenrul sau nu se va mai opune.

"Trebuie sa mergem alaturi de familia europeana", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.