Biroul Federal de Investigatii a arestat un barbat din Mississippi, suspectat ca ar fi responsabil de trimiterea unor scrisori in care a fost descoperita ricina, destinate presedintelui Barack Obama, unui senator si unui alt oficial american, informeaza USA Today in editia electronica.

Paul Kevin Curtis a fost arestat la domiciliul sau din Corinth, Mississippi, a declarat FBI, potrivit MEDIAFAX.

Curtis este "individul considerat responsabil pentru trimiterea celor trei scrisori prin Serviciul Postal al Statelor Unite, care contineau o substanta granulata, care a fost testata preliminar pozitiv pentru ricina", a explicat FBI.

Ambele scrisori aveau stampila postala a orasului Memphis, potrivit autoritatilor. Rapoartele FBI noteaza ca pe doua scrisori scria: "A vedea un lucru gresit si a nu-l dezvalui inseamna a deveni partas la continuarea acestui lucru". Ambele scrisori au erau semnate "Eu sunt KC si aprob acest mesaj", formula folosita de candidati la alegeri, la sfarsitul reclamelor din campania electorala.

Atat FBI cat si Casa Alba au dezmintit speculatiile conform carora scrisorile ar avea vreo legatura cu exploziile de la maratonul din Boston.

Ricina este o otrava letala care se gaseste in semintele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhaleaza, inghit sau ating substanta, provocand simptome ca febra, tuse, transpiratie excesiva si acumulare de lichid in plamani. Moartea victimei poate surveni in 36 - 72 de ore in cazul in care substanta este ingerata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.