Un cutremur de magnitudinea 6,8 grade s-a produs miercuri in Papua Noua Guinee, a anuntat centrul american de geofizica USGS, fara a declansa alerta de tsunami.

Cutremurul a avut loc la o adancime de sapte kilometri si la 19 kilometri est de orasul Aitape, de pe coasta nordica a tarii, in jurul orei locale 8.55 (01.55 ora Romaniei), potrivit USGS.

Centrul de alerta in caz de tsunami in Pacific nu a lansat niciun avertisment de tsunami, insa a avertizat asupra faptului ca acest tip de cutremur poate provoca uneori valuri seismice locale, pe o raza de 100 de kilometri in jurul epicentrului.

"Autoritatile din regiune ar trebui sa fie constiente de aceasta posibilitate si sa ia masurile necesare", a declarat centrul.

Institutul de Geostiinta din Australia a masurat cutremurul la o adancime de 20 de kilometri si la 30 de kilometri de orasul Aitape, declarand ca aproximativ 60.000 de persoane s-ar afla in zonele expuse, scrie MEDIAFAX.

"Aceasta ar include si satele invecinate", a declarat pentru AFP seismologul Steve Tatham.

"In acest stadiu nu am aflat nimic despre efecte (...) Sunt posibile pagube considerabile. Ar putea cu siguranta distruge cladiri."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.